Daily Calendar

Followers

Wednesday, December 15, 2010

Ini ada ! cerita!

salam sayang to all,,
waaarghhhhh,,lama aku ta update blog aku nie,,huhuhuuhh,,
dok kira2 asenye na dkt 3 minggu kot,,aisshhh,,1 jangka masa yg agk lama,,ceyhhh,,
aku mula g kem PraLIBK strt 23 smpi 26.11..
agk lama di penang,,jgn ckp r,,mcm2 kena,,hahahhaha,,kena mrh,,kena maki,,adess,,mula2 tue,,ase tekanan gak,tp pkr balik,,nie jln yg aku plh,,semngt nak g perlis mang tade,,tiap ary kena brain wash ngn komander zaty,nadia,rafiq,najib,naim,syabil,,adesss,,yg aku ngt,,kitorg dilarang PAKAI krim,pencuci,,pehal lak,,mang ta puas aty,,eii,,grm gle,,tapi tuk kebaikan gak,,so blaja la aku 3 minggu tanpa pencucci,,huhuuhuh
muka jgn cakapla,,masing2 da cm ank negro,,hahahahahhahaha
sepanjang 3 ary kt pra,,mcm2 pengalaman,,kena denda,,byk yg kitorg tataw,,cm contoh half way down *tak slp aku r eja n sebutan cmni,,
front support,ape g ey?? byk r,,seyes,,seksa gle kot,,yg half way down tue die duduk separuh,,mang sakit r,,tp bdn kena stret,,br ta skit pinggang,,ada g,,dongak singa,,dongak singa tue cm senang tp kena tahan lama2,,mang perghh r,,kalo na bgn kena ada cara die,,ta ley sesuka aty nak bgn,,t usus pecah,,tue la yg komander najib gtw kitorg,,sifu kitorg tue,,hahhaaha

tyme pra kt penang

ceramah yg ngantok,,

Pernah gak ada 1 ary tue,,kitorg kena bgn kul 5 kejut komander,,adesss,,,ada gak 1 ary tue,,kre mlm last kot,,kitorg kai bj formal,,then ada briefing sal na g perlis tue,,ntah abeh agk awl dlm kul 10 cmtu,,tbe2 komander rafiq ternmpk sape ntah siswa tdo,,otomatik kepala angin komander rafiq nek,,ada ke die soh kitorg balik baiduri n zamrud tuka kai sportwear! gle datok! ngt kt siswa tue je,,upanye semua kena,,yg komander zaty ckp,, "ko lary,ko jatuh ko sakit" cmne tue?? ta bg lary tp dlm 5 minit na ada kt kwasn depan P.I dh,,lary cm hantu r kitorg,,mlm tue mang kena hbis-habisan r,,dh la bj tak pack g,,ksut ta kiwi g,,bj tak iron g,,mcm2 la kitorg kena,,kre cm muhasabah r,,komander najib bg kitorg mkn dlm 3 minit,,gle,,! dah mkn bihun n air teh,,sedap siot,,gt bole bwk balik,,upanye sape mkn tak abeh kena buang,,sedeyh2,,mlm tue gak,,kitorg kena lary dr dpn p.i tue g dpn LP,,then jerit2 ckp komander km mnta maaf,,mcm2 la,,

kasut aku

aku da burn,,




3 dara pingitan,,

geng kitog kot,,
Tapi sepanjang praLIBk,,byk r kitorg blaja,,aku ase pra g truk dr LIBK sebenar kot,,sbbnye,,komander kitorg mang nek antoo msing2,kalo sekali sora terkua,,mang kecut perut r! esp komander rafiq,,cuak tak cuak,,hahhahahahaa,,aku na cba sekali kua amek skuad,,tp aku takottt,,uhuhuhuhuhuh,,komander zaty jg platun kitorg,,aku ngn ida mang ta pernah kue langsung,,na kua takoot,,kitorg blaja kawad tongkat lak,,mang best,,last tue,,komander imran amek sbb die da na smbg degree kt s.alam,,pg2 aktiviti kitorg jog,,ada 1 ary tue,,jog 10 larian ulang alik,,perghh kurus2,,hahahhahaha,,aku ske latihann cmtu,,tp penat r,,adess,,ase cm tamina ta kuat,,tp pikir,,komander2 ckp t kt perlis g trok,,so cekalkan aty,,kuatkn stamina,,

Perlis tyme! hehehehe,,tak ready g,,tp yg ready,,na berpic! hehehe,,mlm b4 tue,,mlm yg kitorg kna brain wash tue,,dpt bj komander,,bj yg aku tggu2,,bj yg sume komander akn dpt,,mlm tue agk kelam kanut skit,,sbb na kilatkan kasut sume,,huhuhuhu,,last2 aku tdo kul 2 lebey gak r,,aku yg frst,,hawa,sofia n ada tataw r tdo kul bpe,,terjaga kul 4.55 cmtu kot,,kena kmpul dpn lif,,then msok balik tdo,,last terjg kul 6,,agk kelam kabut trus,,byk g ta msok dlm beg,,tp org tere,,bg msa byk mna pon brg ley sumbat je,,hahahaha,,tp na mengangkut tue jgn cter r,,berat gle siot! tp berlagak r bwk cm tade pape,,ceyhhhhh,,hahhahahahhaha..
bertolak g perlis dlm kul 9,,dlm bas tak kata apa dah,,tdo je,,haha,,terjg dh smpi kt dataran gurun,,isi perut sume,,then truskn perjlnan,,ats bas tdo g,,maybe penat sgt kot,,bkn kte aku je,,sume 1 bas! hahahhahahaah..kre smpi perlis dlm kul 12 gak,,kitorg uitm yg kedua smpi,,frst of cos la perlis tuan umah,,kwsan uitm perlis mang besau tol! ley sesat!  cuba kalo dorunk dtg uitm penang,,ta sempat na panas buntut,,da smpi destinasi,,hahahhahaa,,smbung blik cter,,uitm perlis bngunan rendh2,,uitm penang?? of cos tggi2,,hahahahhaa,,siap ada lif g,,kalo perlis,,nek tangga je r,,sebabnye sume pling tggi bngunan die 4 tgkt je,,
then smpi kt dsahlia,,tue la nma hostel kitorg,,hahaha,,upenye,,dak2 perlis kte,,blik siawa tue aceli bilik siswi,,dekat sey! ngeng ngeng ngeng! hahahahahahaha,,aku mla2 dpt bilik 0015,,todie,,na cr sesat deyh! kwsn dkt ngn bilik aryn ,mria,apek,,rumate aku org perlis,,ida,,
tp last2,,kena tuka bilik,,aku dok 1015,,dpt la rumate br,,zaty,kak nina,,mlm tue hp dh kena bg! waaaaa sedeyh,,huhuhuh,,bole ke aku hdp tanpa hp?? bkn apa,,aku da terbesa anta msj kt naif,,tbe2 2 mnggu tnpa msj,,aku ley mmpi tw! mla2 ase ta ley tp lama2 penat sume smpi tak terpkr sal hp dh!

Mla2 latihan kitorg strt ngn kawad,,then ada ape ntah,,then soknye,,strt latihan hutan,,4 ary 3 mlm kot ta slp aku,,kitorg wt kt Gua Kerbau,,kt Kodiang,,okies kitorg p sne ngn kaki,,hahahaha,,7 km ta slp,,adess,,kaki jgn tnye,,mang sakit,,huhuuhuh,,jln kg km lalu,,lalu kot highway r sume,,jln batu2 la,,dr jao da nmpk bentuk gua tue,,tp aceli lambat g na smpi,,smpi je sna,,ape g,,mkn la,,kwsn?? ayooooo..ta terurus tul kwsn,,ta berkenan aku,,toilet tade,,aissshhhhhh,,tue frst aku mnd,,then na taw ble aku mnd blik,,2 ary berikutnye br aku mndi,,hahhahahahahaha,,latihan hutan mang mncabar r! group yg aku dpt,,sume sporting2,,gurls die bole tahan r,,boys pon okie ley ngam,,senang je na knl BK penang ke Bk perlis sume,,kalo Bk penang kitorg akan pakai topi,,hehhehehe,,agk bangga disitu smpi kdg komander len ada perli kitorg,,
pg2 jog,,hahahhaa,,ngntok2 smbil jln,,adesss,,ada 1 ary tue mang ta larat r,,dok sekali kt blkg ngn dak laki,,gle lawk dorunk wat lawak,,ada yg kua bhasa ganunye,,ada yg kua bhasa kelate,,kdh perlis,,hahhahaha,,
okie disini aku nacter,,aku ta penah wt bende bodoh tw! waaaa,,kalo ingt balik,,cmne la aku bule terlibat sme!okie ada teori n praktikal first aid,resQ,abselling,n wter confident,,
yg praktikal frst aid bese je,,just tnjuk balutan2,,yg ta tahannye,,prktikal wter cnfident! boleh tak,kitorg praktikal kt ban,,alahh yg cm sg tue,,kaler air tue jgn kata,,kaler teh ais,,then terjun dr jmbatan! OMG! aku ta penah terpkr na wt cmtu! hahhaha,,okies penglamn r,,mang kecut perut dr ats na terjun tue,,hahhahahahahaha,,duk kre 1,2,3 tp ta terjun g,,last2 dorunk tolak,,eii air bau HANYIR! tue aku paling ta SUKA! hahhaha,,tdg jgn kata,,kaler oren2,,hahahhaha,,tyme tue ida taley wt,,sbb die kena ulat bulu,,nseb r die,,sbb ida mang ta mo wt pon,,hahhaha
eiiii,,tyme na nek kt ats dratan,,mang kegelian yg teramat,,sbb aku pjak lumpur2,,ake na jerit je,,hahhahahaa
then yg resQ tue,,malas aku na tlg dh,,hahahhaha,,tp cm ala2 sape lemas cmne na wt cmtu je,,
abeh tue trus mnd r,,ta snggop aku na tggu lama2,,hahhaha,,mencuci la aku,,hehhehehhehehe,,

Latihan abselling,,10 yg frst wt sume dak penang,,wargghhh bersemngt penang! hahhahaha,,amai gurls dr boys,,hahahaha,,okies tue dugaan na nek,,da r ada gaung ats,,perghh na nek jgn cter,,trok2,,hahhaha,,tbe2 ntah cmne aku ley terkua "nie jalan yg ko plh fatin,,wtpe na mneysl"
sume yg kt ats tue yg tggu turn na trun sume glk,,lawak ke ayt aku?? hahahha,,tol wt,,hahaha,,mlm tue lak,,kitorg ada nyte walking,,okie aktiviti yg dtggu2,,hahhahha,,aku ngn aiman ditugaskn bwk n pgg jagung,,huhuhuuhh,,tyme tue dvde 8 group,,dr lain2 kmplan,,so ada yg knl,,ada yg ta knl,,mlm tue mang berjaga la kitorg,,sume ada 4 check point,,frst kitorg smpi,,check point frst aid,,balut2 sume,,then teruskn perjlnan g check point wter cnfdent! okess aku ta ske! bole ta tgh mlm kul 2 pg terjun kt air bendang,,aku pkr PACAt! dlm air tue,,ada ke ptoot soh kitorg kawad,,mau ta mau wt gak,,hahhaa,,lucu siot! nek2 ats tue apa g,,aku dok geli geleman takoot pacat,,hahhahahaha,,kalo ida sekali ngn aku ta pe gak,,aiseyhhh,,dgn ksejukan mlm,,kitorg jln g check point strusnya,,kitorg ada lalu kawasn kubur,,gle takot! n last smpi gak kt gua kerbau!tp mnydhkn,,kitorg group fsrt smpi,,mknenye kena tggu yg len,,sume pakat tdo kat dpn tue,,dgn sjuknye,,jgn ckp r,,last dlm kul 4 lebey br dorunk bg msok khemah,,tue 1 hal g,,khemah gurls kena psg bkak,,huhuuh,,pas psg khemah aku ngn ida tros mand,,hahah,,siap mand sekali gitu,,ye r bau hanyir kot,,ta snggop na tdo,,mand siap bsuh ambot then na dkt sbuh br tdo,,hahahhaha,,bgn tue trus siap na g wt gotong royong,,hahhaha,,kbtulan aku ngn ida dpt kt kubur,,tp sygnye ta ley msok kubur,,so bersihkn dr luar je r,,then g dewan,,mkn2,,tp yg na tergelak,,tyme ceramah,,sume tdo,,tersengguk2 lak tue,,hahahhahahha,,
gle vavi ngntok,,then pas tghari blik,,yeah2,,blik arau,,hahahaha
sepnjg nak balik tue,,sume pakat nyanyi,,


Bam bam laju laju,,
Bk penang no 1
abg kakak nak tahu
Bk i love u,,

sambal tumis sambal belacan
cumel cumel mcm sin chan
nasi lemak ikan bilis
Bk penang epy habis,,

tue lagu kitorg,,kodek yg wt,,best kot,,tp kalo nyanyi ngn bk len kena nyani tuka lirik sket r,,hahhahaa
abeh kem tue,,latihan dlm hutan,,kitorg strt berkawad,,24 jam kawad je,,tyme tue mka aku dh merekah2,,n mengelupas,,takoot seyh,,huhuhuhuhu,,
tp org ckp,,penglaman adalah segalanye,,kan2,,
mka bole pth blik,tp kalo kngn sekali tue adalah kenangn dlm idop,,sekali kngn dtg,,selamanye akn tersimpan,,itulah yg aku berpegang,,
balik tue,,kre tyme ary pnutup,,ujan lebat seyh,,ta best,,raptai byk kali da okie,,ble tyme ary btul,,spoil gle,,tp okie la,,kitorg slmt abehkn lthn n dpt glrn,,KRM! wachaaaaa,,hahahahahhaa
after pack brg sume,,kitorg gerak balik dlm kul 2 lebey,,errmm kul 3 kot,,ta p pon pdg bsr,,smpi kt penang kul 6 cmtu,,ada yg trus g bttrwth blik tp aku dok kt bilik dlu,,sok br blik,,errmmmm,,tue kngn yg plg best,,
mlm tue kitiorg jln2 g mkn kt never die,,hahahaha,,berpic la,,tataw na wtpe dh,,





No comments:

Post a Comment