Daily Calendar

Followers

Saturday, May 14, 2011

SELAMAT HARI GURU CIKGU !

Assalamualaikum readers :)
ok mungkin agak awl sary aku tulis
alahhh sary je ponn awalnye,,kecoh la lu beb !
selamat hari guru cekgu !
ceyhhh,,tbe tbe kenangan tyme sekola mengusik jiwa,,

ingt lagi,cekgu pertama aku yg ajar aku sape
yg semestinya mak kita kan
die ajar kita jln sume
tp disebalik mak
ada CIKGU yg amat bermakna

Dia ajar tadika,
putih orgnye,aku ngt g nama dia cikgu Rohana
minta maaf kalo slh,,
tyme tadika wey bdn aku GEMOK sgt!
kdg org ejek aku sbb fzikal aku ta nmpk cm umo aku 6 thun
ada gak wey org buli,,hahaha,,jahat kan dorunk
n ngt cekgu tuuee la yg sentiasa tlg aku :)
pehtu kan wey ada ari mewarna
ya sudah semestinya kami dak tadika wajib amek bahagian
aku nie wey,tgn pengkaq la kalo org penang kata
buruk beno aku kaler
ada ke kera kot aku kalo bontooot die wana merah
sume cekgu n parents glk kat aku je
aisshhh malu diot
seb tyme tue kecik g,tataw ase malu ape hahahhahaa

pehtu waktu aku drjah 1 sume
aku ta bape ngt la,,soory sgt :(
tp aku ngt la cekgu febdi,isteri die cekgu hanim
sume suka pakat aku,,hahahha
cekgu cekgu sekola kafa
sume bek,,ada je puji aku bc quran sedap,,
kembang disitu :)

then aku umo 10 tahun yakni aku darjah 4
aku ikot ayh aku balik semenanjung
da dok lama lama kat sabah watpe
ayh aku da abeh keje,pencen kan
tyme nie aku da cordik dah hee
kire ngt la lagi cekgu
tyme nie aku ngt g cekgu malek
die ajar m3,die sukaaa pgl aku FAIEZNUR MISKIN

mula mula besa ja
tp disebabkan aku kenal mamat nie
die umo setahun tua dr aku
suka mai uma kazen aku dok men taw tak
bule 1 ari tu die tulis guna kapur kat meja aku
tyme rehat tyme tue
die tulis ni 

miskin awat tak kaya kaya
*nyanyi guna ton spider gosok*

tyme tue femes lagu gosok tue kann
aku nek dr katinn tgk ats meja tue
menangesh aku!
kojaq,aku taw sapa buat
then cikgu MD RADZI la yg pjuk
die soh sapa tah pgl AZWA kat kelas
soh jmpk cekgu
pehtu abeh r kena mrh
ho la,,azwa tue pengawas cek oii
dok wat pangai g,,hahaha
strt situ die tak ejek dh aku!

mula mula pelik la awat la cekgu malek dok pgl aku gelaran miskin
sebb aku miskin ke
upenye sebab nama aku kan FAIEZNUR
dulu kakak JEHAN MISKIN gimnastik negara n nama die sama ngn nama aku
tue la cekgu malek dok kata kat aku,,hahahaha

sek ren ase die tak sma cm sekola rendah
sbb sek ren kita kecik g kan
soo cekgu lyn pon cm dak dak la
haa g 1 ngt g cekgu rosli
die suka pekena aku,,dok kata aku awek die langt g die pgl aku kaunseling
beb aku kecik kecik dh kena kaunseling
otai ta??
mesty tertanya tanya kes apa aku buat
hahahahaha

tade dlu sek ren aku scndal ngn sorg nie
1 skola taw
tmbh lak dak tue hottss kot
*hot ke??*
asal aku p mana je
sume tanya *romeo mana??
dats y kena pgl kaunseling
sbb cekgu nak aku blajaq
alahh cekgu rileks beb!
sy suke suke je tyme tue
dak dak katakan,,ta baligh g,,hahaha
berkat cekgu tamo aku tersasar rslt upsr aku 5 A beb!
tengs cekgu :)

nek skola men
ya aku sentiasa ngt waktu tue :)
kalo tak mesty skunk aku mlnjutkan pljrn kat jordan or mesir
tp........ lpakan

waktu form 1
aku ditwrkan sekola agama ok !
jgn pndg ku sebelah mata
nmpk je otai tp sekola agama beb!
tdg labuh sume da siap wey
then aku dpt twrn mrsm pdrm
na tamo??
berkira2
aku nak p mrsm sbb cekgu selaloo kata mrsm sebelah kaki dah jmin msok u
aku pkr ms depannn

tp p gak r kan dftr sekola agama
kot la msok situ sebulan then ley dpt balik wet
tp ta ley,kira kalo aku na tumpang pon
wet yuran tetap kena byq penoh 
n lastly aku plh mrsm :)

disinilah segalanya bermula
cekgu sini sume ok
kat mrsm ada sitem homeroom
kalo kat sbp aku tataw la ada ke tak
tp mrsm mang ada
die cm family la
dlm 12 pelajar then sorg cekgu jg
f1 smpai f3 aku dpt ustaz ramli
die nie bek,lembut je
selaloo la mak aku mntak tlg die bwk kua wet la
tp dlm f3 tue g 3 bulan kot ustaz pindah
gnti ngn sir izwan

dlu aku men ren jd exco bm taw
sooo kena la pgl cekgu bm
tyme tue cekgu salmiah hassan ajaq
vogue wey die
umoq 50 lbeh pon tp menten je!
aku nie lak jns kalo tugas aku akan wat yg terbek
supaya anggapan or harapan org kat aku kukuh
kire aku takoot org hlg kepercayaan kat aku la

so 5 mnt b4 tyme bm aku lari dh cr cekgu salmiah
even dlm toilet sekali,,ahahhaha
mang die kata dlm byk2 anak murid
aku la plllggg byk tlg die
yela p kls die berlenggang
aku yg bwk segala buku sume
kdg aku lalu je sume die,,hahahahhahaha

g sorg cekgu yg apat ngn aku tyme men ren cekgu nafsiah
sebabb ape aku ase sbb aku exco sejrh f3
haaa c?? tgk tue exco lagi beb !
cekgu nie bek sgt n smpi f5 la die ngt aku
even die da ta ajr aku kan,,syg cekgu !
dats y i loiikeee sejarah :)

jeng jeng jeng,
nek f4,aku ase plg mncbr r,,huuhhh
smpai kan pointer aku 2 pointer je wey
yola ada bio,fizik n chem
sumpa otak aku ta ley msok yg nie sume,,soryy aku bkn otak sains!

tp cekgu berusaha gak tlg aku,,
aku ngt g antara byk byk cekgu yg tak jemu jemu tlg
cekgu norma,,die ajar +m3 wey
aku ckp tol la
aku mnt tp aku tak dpt wat tw add m3 tue
smpaikan penah aku dpt 8 je test
siot kan,,huuuuu

pdhal dlu wey f4 aku tere gak r
tp sebab aku selaloo kutuk cekgu tue
n mgkin btol reda allah terletak pd reda cekgu
kalo die mrh,die tak halalkan mang fail la
aku menyesal wey!
tyme f5 cekgu norma la yg bertungkus lumus wat kls gnti la
sekali ngn tcer wan,,mang bole kata ary2 sat kelas gnti
tambah tambah cekgu norma la
aku kan sett die
cian cekgu
n finally spm +m3 dpt B
kalo dr dlu balaja mesty bole a kan?


sama gak la
cekgu asleenda ng azlinda
hahahaha,,kompiuss mula mula 
cekgu ass ajar chem
sumpa ta fhm aku apa chem tue
tp setiap kali ajar mesty nampk kesabran terserlah kat muka cekgu asleenda
plgg aku ngt kalo esey wat ayt psl atomic mass sume tue
cekgu as nie die cm remaja sket
mang njoy
n suka bergelak ktawa n kongc cter
sat2 adala cter sal die ngn huby die
sweet kot

cekgu azlinda lak ajar bio
mang best la
die lebeyh ke arah keibuan
aku ngt g adzfar die penah kata tye exm ritu die ta ley jwb
tp ngt balik cekgu azlinda ckp yg ibrt mak pesan kat anak
bole gak die jwb
hahahahahah

dr kiri ckgu azlinda,om,ckgu asleenda n aku

n palinnng aku syg cekgu nie,cekgu sejrah
nama die cekgu jamsiah
aku tataw nape tapi aku syg die
die lembut je
suka bg nsht
org kata mka die cm pikah budin hahahahha
syg lahh cekgu ni

cumel tak? cikgu jamsiah,,last pic amek last ESG before spm

mak homroom aku tyme f4 n f5
cekgu hanis,muda g
br kahwin,sweet
kdg cian kat cekgu hanis,ada je kes dsplin
kena msok jdm wey
*jemaah disiplin maktab*
die suka belanja,,
kitorg byk rncg nak sana situ tp ta kesampaian


sama gak aku syg warden yg 5 ton jg kitorg blok 5
cikgu siti khadijah
even die grg n suka wt benda yg tak terjangkau
tp die bek sgt
bg nsht
jg kitorg cm ank sndr
aku taw nape cekgu ska mrh mrh kami sbb die nak km jd ank yg baik
esp kitorg gurls die ta nak kitorg rosak
n rzki die jg kitorg 5 thun,thn last tue elok je kitorg abeh spm
cekgu pon pindah mrsm trolak
syg cekgu :)

yg bertudung labuh tue yea warden kitorg,diambil tyme jamuan perpisahan blok 5,last ngn ckgu khadijah

cekgu roslaini
cekgu terbaik :)
die nie mang sorg ibu
aku ngt aku test 1 tah cmne sengal tak sengal aku dpt 40 je wey
n lowest dlm form
tepok tgn skit
n dipampang kat jabatan bahasa ok result
malu tak
hahhahahahahahaha,,
cekgu roslaini la yg sebuk tanya kenapa aku cmni
n berkat die ajr,aku skunk tersenyum sbb aku agak mahir la bab bab penulisan,,ceyhhhh

sama tinggi tak?? wedges je tue,,hahahha


paliiinnngg tak lpa cekgu azizan
penyelaras f5 kitorg akar sejarah
die berusaha buktikan kat sume cekgu batch kitorg terbaik n batch marking
terimna ksh cekgu!
n she cn remember all her student nmes :)
terbaik la :)


penyelaras kami,,makan cikgu :)

fuhhh aceli byk g tp aku ta larat na taip dh
overall,aku na wt dedication to alll teachers
tak kira penah ajar or tak aku
sume cekgu seluruh malaysia
esp la TADIKA KEM KABOTA TAWAU SABAH
SEK KEM KABOTA TAWAU SABAH
SK SG ACHEH NIBONG TEBAL
SMK SG ACHEH
MRSM PDRM
cekgu cekgu sekalian amat bermkna dlm hdoop sy
terima ksh cekgu!
buat sy berjaya smpai peringkat ni!
n penat lelah cekgu tak dpt sy byr dgn wang ringgit

*tak mampu na ucap dgn perkataan bahawa mulianya aty cekgu cekgu*

* pic cekgu sekola ren tade :( soryy *










3 comments:

  1. alololo sweet nyaaaa dengan cikgu cikgu HAHA
    rindu cikgu cikgu kita kannn :(

    ReplyDelete
  2. kak ecah : tue r sweet tyme skola,,eley die pon cekgu gak :)


    om : rindu tahap gaban,da ta jmpk ritu

    ReplyDelete