Daily Calendar

Followers

Sunday, June 5, 2011

Assalamualaikum

Pernah dengaq lagu hujan – dugaan?
Kompem kompem la penah kan,
Femes kot lagu tue kan,
Aku dulu peminat hujan.kira gila minat r!
Dlm pendrive tyme tue penah sume lagu depa
Ada yg tak penah dengaq pon kat radio
Aku amek sebab aku suka dengaq sora NOH n noh pon bole tahan nsem.hehehhehe

Pape jela,tp straight to my point
Kita nie manusia ta penah lari dr masalah
Tak penah lekang dr dugaan dr DIA
Taw tak awat la kita nie sat sat ada je dugaan tue la,nie la?
Sebab Allah syg kita,melalui dugaan Allah dpt uji kita
Nak tgk kita nie boleh hadapi ke tak dugaan tue suma
Allah tak kan bg dugaan tue melainkan DIA taw kita boleh buat
Got wat I mean?

Nie aku nak kongsi citer la ngn korunk
Kalo dulu aku selaloo runsing wey
Yela duit takda.
Abah aku tak keja dah,harap duit pencen
Tp skunk abah mak aku berniaga cm eskacang kopok lekor suma
Korunk taw jela bape byk sgt dapat kan
N maybe sebab tue kot aku berazam nak stdy leklok na ubah naseb family aku
Aku ingt g,tyme aku form 4
Tyme tue br abeh pmr,n cekgu CT KHADIJAH pesan.
“fatin naek form jgn dok honeymoon sgt,belajaq leklok,ubah naseb kuarga kamu”
Sampai skunk aku ingat kata kata cekgu tue.

Berbalik kepada mslah yg aku dok runsing tadi tue
Kdg kat aku ada dlm rm30 je,
Korunk byg la skunk nie nak makan rm30 tue bapa lama ja bole tahan?
Seminggu mang tak r kan
Sekurang kurangnya sekali makan tambah tolak suma dlm rm3
2 kali makan da bape?
Pehtu watnye lec soh potostat tue nie
Aisshhh mang tak cukup
Kdg manusia besa la
Suka merungut
Termasuk la aku sekali kan.
Kdg dlm aty na nangesh asek duit takda.
Nak pnjm kat org? malu + org pon sama je ngn aku

Ok baru baru nie la
Bukak sem 3 nie la kan.
Aku ingat duit ptptn masok la
Sebab sem lepas sehari g nak pndftrn pt dah masok
Tp nie lewat seminggu lebih
Bygkan aku takda duit lgsg wey.
Hanya harapkan duit aku jual buku buku kat junior
Tue pon ada bape je dah abeh wat duit makan,beli barang sikit
Tp aku bersyukur
At least ada gak back up money kan sementara pt na msok
Mintak kat abah? Sory la.
Aku kalo ley takmo abah tanggung aku dah
Adek aku ada 5 org g yg sumanya sek
Suma kecik kecik g
Na minta tp t bygkan la adek adek aku pon nak gna,na p sekola
Belanja kat uma g,
Cian aku kat mama abah

Aku ingt aku je susah.tp ada g org yg susah dr kita
Nie aku nak cite sal
Rumate aku sendiri.
Aku tak taw kalo aku jd die aku mampu ke tak
Rumate aku nie die family cam aku gak la
Amai adek beradek die
Siap 11 org tak silap.tak silap la
Kompius aku adek bradek die ngn kamal

Sem lpas aku selaloo lepak ngn die
Tidoq bilik die sume kan
Soo die selaloo citer probs die sume
Serba sikit die taw sal family aku,aku taw family die
Cian die,kalo cuti sem pon kdg tak balik uma die
Uma jao kat pulau tioman.
Sekali balik dlm rm100 kalo p balik tak mai rm200?
Seb die ada kak kat kedah,soo balik uma kak die jela.
Die tade lp g,so die ngt t dpt pt die na beli
Yela skunk susa kot tade lp
Bkn sbb na on9 je
Tp kdg na kena search tue la nie la
Na share bole je tp kdg org len na gna gak wat bnda yg sama kan.
N mesty kita pon segan asek pinjam yg org kan
Alahh aku penah asa wey
Tyme mula mula masok u dulu
Lp takda na wat asgmnt
Pinjam kat rumate aku lisa
Die mang bg je
Tp aku nie yg peminjam yg segan ngn die
Maybe cmtu la kot rumate aku nie ase.

So die plan sabtu die na balik uma kak die na amek brg yg tertinggal kat uma suma
Jumaat mlm tue km dok la lepak kat dewan makan Kristal kan.dok sembang sume
Tue org kata jgn dok syok sgt satg ada yg nangesh
Dok tgh tgh wat lawak suma bole tbe tbe die cr hp die
H I L A N G
Dlm sat depan mata je
Before die beli air tue,die dok ngn km
Sat tue die kol ayah die
Then br p beli air
Then pas beli air tue yg die pasan hp die takda
Apa g gelabah km dok cr hp die kan.

Mula mula kol dpt mai kali ke2 kol tros voice mail tros
Sat ja!
Na tdh org tak ley,sbb km pon bkn taw sapa yg amek
Hilang cmtu je la hp die
Pehtu die balik bilik sorg sorg biaq die nangesh dulu
Sian kot wey
Duit pt pon tak msok g.
Seb die ada hp 1 g
Tp hp tue gelong gelong skrin die cm rosak
Pehtu 1 g yg wat aku sian gila kat die
Mlm die tak mkn taw,bila Tanya mcmmm mcmm alsn die bg
Last last ritu aku Tanya die die kata die nak seb bajet
Aku even wet takda pon,aku tak ley kalo tak mkn
Satg mula la gastric nak mai
Toksah kata tak mkn malam
Kdg lewat mkn ja sbb kdg kls takda gap na mkn
Mang satg angin dok msok dh la dlm perot

Tue yg aku tabik springgg toink toink kat membe aku
Die cite duit pt bukan tuk die sorg ja
Tp die akn bg kat mak ayh die
Adek adek die
Baeknya .
Tape Ada,Allah akan tolong hamba die
Ada hikmah napa hp Ada hilang
Mungkin nie ujian utk Ada
Tabah ok J
Kitorg suma ada kat Ada
Yg penting jgn lupa pada ALLAH
Susa senang cmna pon,bersyukur dgn rezekiNYA.

So kita sebagai hambaNYA
Kalo ada mslh ke dugaan
Jgn merungut
Jgn dok ingt nak lari ja dr mslh
Mslh takkan lr kalo kita tak selesaikan
Tp mslh makin byk.
Jalan penyelesaian ada dpn mata
Cuma kita je kena berusaha lbh selesaikan mslh
Dugaan yg dtg,toksah dok mrungut
Toksah dok nak menyesal slhkan takdir awat jd cmni jd cmtu
Ingt suma tue dr Allah utk uji sejaoh mana keimanan kita
Peringatan utk aku n peringatan utk sahabat sume :p

Psstttt : amai kata muka kami dua sama! Tolong la tak sama langsung ok (:

Ada

aku



sama ke kitorg? tak kan.


Sabtu , 4 June 2011,12:43pm

No comments:

Post a Comment